Kultura višeglasnog, zbornog pjevanja prisutna je u Petrovaradinu još od 1880. godine kada je osnovano Hrvatsko pjevačko društvo „Neven“ koje je po kvaliteti glasova i vrsnim skladbama bilo i ostalo uzorom u svojoj okolini. Tu vrijednost i posobenost cijenili su i pokretači pjevačke sekcije Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Jelačić“ kada su 2004. godine osnovali mješoviti pjevački zbor na čelu sa dirigenticom prof. Vesnom Kesić Krsmanović.

Intenzivnim desetogodišnjim radom i neumornim zalaganjem na polju savladavanja isprva jednostavnijih, a potom i složenijih višeglasnih skladbi, zbor je vremenom postao kulturnim identitetom – obilježjem društva „Jelačić“.

U sastavu od tridesetak pjevačica i pjevača, njegovo umjetničko djelovanje obuhvaća različite stilske vidike. Od svjetovnih – narodnih i klasičnih djela do duhovnih – liturgijskih i crkvenih popijevaka. Osobitu posvećenost zbor poklanja djelima hrvatskih skladatelja iz Petrovaradina (Iliji Okrugiću Srijemcu, Franji Štefanoviću i Stanislavu Prepreku), čijom promidžbom na najbolji način njeguje vlastitu glazbenu baštinu.

1. Slava Bogu (Franjo Štefanović) – Preuzmite

2. O, sunce spasa, Isuse (Korizmeni liturgijski himan – Stanislav Preprek) – Preuzmite

3. Spomeni se (Ilija Okrugić Srijemac – Stanislav Preprek) – Preuzmite

4. Jasna ko sunčev trak (Stanislav Preprek) – Preuzmite

5. Za jedan časak radosti (Ilija Okrugić Srijemac – Đuro Rajković) – Preuzmite

6. Gospe ribara težaka (Nikša Krpetić) – Preuzmite