Na poziv Zajednice Hrvata Beograda “Tin Ujević” kojom predsjedava Stipe Ercegović, sinoć (24.02.2018,) je u dvorani općine Stari grad u Beogradu održana tribina posvećena znamenitom srijemskom velikanu – poligrafu i opatu Iliji Okrugiću Srijemcu. Među uzvanicima bili su i državni sekretar Ivan Bošnjak i veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Bakota, a među sudionicima programa – orkestar našega Društva – “Banova tamburaška mornarica” koja je, prikladno tematskom sadržaju skupa, imala glazbeni nastup s poznatim Okrugićevim skladbama: “U našemu lijepo ti je Srijemu”, “Milkina kuća” i “Za jedan časak radosti”, izvodeći ih prema izvornim napjevima i stihovima kako ih je zabilježio sam autor (u dosad objavljenim dramama i neobjavljenoj rukopisnoj građi).

[image size=”large” link=”http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2018/02/www.jpg” fancybox=”yes”]http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2018/02/www.jpg[/image]

U programu tribine prikazan je i dokumentarno-igrani film o životu i djelima Ilije Okrugića Srijemca koji je režirao Stipe Ercegović, nakon čega je o značaju ovoga srijemskoga velikana govorio prof. Goran Radenković.

Tribinu su zajednički organizirali Zajednica Hrvata Beograda, knjižnica i čitaonica “Tin Ujević”, Hrvatska matica iseljenika i Opština Stari grad Beograd.