Srijemski Karlovci, gradić podignut na sjevernim obroncima Fruške Gore, nedaleko od desne obale Dunava, čuven je napose po dobrim vinogradarima i vinarima. Uz znamenitu Kapelu Gospe od mira, rimokatoličku crkvu Presvetog Trojstva, sabornu crkvu Svetoga Nikole, Patrijaršijski dvor, Česmu “Četiri lava”, Dvorsku baštu i Stražilovo, Karlovce su proslavila i dva romantičarska pjesnika: Branko Radičević i Ilija Okrugić Srijemac. I u njihovim pjesmama ,fruškogorsko-karlovačko vino zauzima posebnu važnost, kao piće i kao lijek. O njemu se i danas pjevaju pjesme, napose u dane proslave tradicionalne berbe grožđa koja se ove godine održavala od 18. do 21. rujna.

Među brojnim izvođačima na glavnoj sceni manifestacije, u glazbenom dijelu subotnjega programa nastupili su i članovi tamburaškog orkestra HKPD-a “Jelačić” pod ravnanjem prof. Stevana Mošo. Publici su se predstavili sa skladbama “Ja brdom”, “Ubrali smo lubenicu”, “Kućerak u Srijemu”, “Osam tamburaša”, “Divan je kićeni Srijem”, “Zeleni se, jagodo”, “Tiho noći”, “Ajde, Kato”, “Kad sam sinoć ovdje bila”, “U budimu gradu”, “Bećarac” i “Fijaker stari”.

[image size=”large” link=”http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/10/1.jpg” fancybox=”yes”]http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/10/1.jpg[/image]

S njima su u zajedničkom nastupu pjevali i članovi Dječjeg hor-a “Vivak” iz Sr. mitrovice pod ravnanjem Tamare Pajkanović, orkestar flauta na čelu sa prof. Milenom Stanić, dječji hor “Bajićevi Slavuji” sa ravnateljicom Anom Kovačić, te Gitaristi kreativnog “M kutka” sa Predragom Đurićem Ticom.

Večer je bila za pamćenje, kako za izvođače, tako i za publiku koja je snažnim pljeskom bodrila mališane na sceni.

[image size=”large” link=”http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/10/3.jpg” fancybox=”yes”]http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/10/3.jpg[/image]