Nakon brojnih gradova u tuzemstvu i inozemstvu u kojima je dosad gostovao, mješoviti pjevački zbor Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Jelačić“ Petrovaradin nastupio je u subotu 25. lipnja i u Slavonskom Brodu. Povod gostovanja bilo je sudjelovanje na Susretu pjevačkih zborova koji se u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva „Davor“ i Kazališnom koncertnom dvoranom „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda četvrti put zaredom održavao u dvorani Glazbene škole Slavonski Brod.

U programu susreta nastupili su i članovi zbora Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ iz Cernika, Hrvatskog pjevačkog društva „Graničar“ iz Nove Gradiške, Hrvatskog prosvjetnog društva „Lipa“ iz Osijeka, Hrvatskog prosvjetnog društva „Urbata“ iz Davora, te članovi domaćina – Hrvatskog pjevačkog društva „Davor“ iz Slavonskog  Broda.

[image size=”large” link=”http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/06/IMG_8381.jpg” fancybox=”yes”]http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/06/IMG_8381.jpg[/image]

Pjevački zbor HKPD-a „Jelačić“ pod ravnanjem prof. Vesne Kesić Krsmanović, predstavio se žanrovski i regionalno raznovrsnim repertoarom skladbi, promovirajući ne samo svoj rad i Društvo, nego i znamenite hrvatske skladatelje, prevashodno iz Petrovaradina.  Interpretacije skladbi „Spomeni se“ od I. Okrugića Srijemca i Stanislava Prepreka, „Da ti znaš“ autora Nikole Miroševića i Đure Rajkovića, te narodnih popijevaka „Gospe ribara težaka“ i „Hej, mati, mati“ u harmonizaciji Đ. Rajkovića iznjedrile su prave ovacije nazočnih slušatelja i gledatelja u dvorani za vrijeme nastupa društva „Jelačić“.

[image size=”large” link=”http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/06/IMG_8369.jpg” fancybox=”yes”]http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/06/IMG_8369.jpg[/image]

Prigodu dolaska u Slavonski Brod, članovi pjevačkog zbora i uprave Društva iskoristili su i za posjet grobu nedavno preminuloga župnika petrovaradinske župe Uzvišenja sv. Križa, vlč. Stjepana Barišića, koji je svojom susretljivošću i ljubavlju bio neizmjerna potpora društvu „Jelačić“. Članovi mješovitog pjevačkog zbora i uprave HKPD-a „Jelačić“ cvijećem su mu i pjesmom odali počast i zahvalnost na svemu što je za života učinio za to društvo.