Monokomedija “Osjećajte se k`o doma” u koprodukciji Teatra Puna kuća iz Zagreba i Beoart-a 2015 iz Beograda, odigrat će se u ponedeljak, 21. studenog, u 20.30h na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. Ulaznice su u prodaji, a popust za grupni posjet možete dobiti putem HKPD Jelačić.

Tekst i režija: Vanja Jovanović 

Igra: Svetlana Patafta 

Dizajn svjetla: Domagoj Klasić

Dizajn tiskovina: Marivo

Fotografije iz predstave: Mirko Cvjetko

Fotografija plakata: Marko Vučenik

Kamera i montaža videa: Marin Bukvić

Glazba u video materijalima: Lazar Novkov & Frame Orchestra

Odnosi s javnošću: Danijela Stanojević

Producentica: Svetlana Patafta

Koproducent za srpsko i crnogorsko tržište: Beo art 2015, Beograd


Osjećajte se k`o doma
bavi se kulturom življenja, karakterističnom za sve zemlje u regionu i mentalitetom njenih građana iz vizure jedne strankinje.

Predstava na duhovit način prikazuje ono što je ljudima na našim prostorima uobičajeno – neobične navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili u potpunosti apsurdne.

Svoja iskustva priča nam strankinja koja u Hrvatsku dolazi kao turistkinja, a onda odlučuje tu i ostati živjeti. Prenosi svoja iskustva od prvog dolaska do trenutka kada je odlučila odabrati Hrvatsku za svoj dom. U svojoj priči prepliće frustrirajuće i apsurdne situacije s lijepim iskustvima.

Osim na hrvatskom, predstava će biti izvođena i na engleskom jeziku. Na taj način želimo obogatiti ponudu kazališnog programa na engleskom za turiste koji organizirano ili individualno dolaze u Hrvatsku, kao i za strance koji ovdje žive, a slabije govore hrvatski. 

Predstava će biti izvođena u skladu s epidemiološkim mjerama koje su u određenom trenutku na snazi. Tehnički se može prilagoditi različitim prostorima – kazališnim i nekazališnim, unutarnjim i vanjskim. 

Zahvaljujemo Teatru Exit na suradnji u pripremi i organizaciji premijerne izvedbe.

Predstava se izvodi na hrvatskom i engleskom jeziku.

Sufinancirana je od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ureda za kulturu Grada Zagreba.

Trejler za monokomediju možete pogledati ovde
Celokupan materijal je preuzet sa sajta www.punakuca.hr