Prigodom obilježavanja 130. obljetnice Hrvatskog pjevačkog društva „Graničar“ iz Nove Gradiške, mješoviti pjevački zbor i klapa Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Jelačić“ iz Petrovaradina sudjelovali su u petak 2. prosinca na svečanom koncertu u tome gradu, prezentirajući opus duhovnih i svjetovnih skladbi petrovaradinskih skladatelja Ilije Okrugića Srijemca i Franje Štefanovića. Klapskom izvedbom popijevke „Vilo moja“ upotpunjeno je predstavljanje raznolikog repertoara pjevačke sekcije društva „Jelačić“ koja je, uz još petero sudionika – zborova iz Nove Gradiške, Cerne, Lipika, Požege i Davora, nastupila tu večer na spomenutoj manifestaciji.

Ovacije za nastup, Društvo je dobilo ne samo nakon nastupa u Novoj Gradiški, već i u Osijeku gdje je sutradan u tamošnjoj organizaciji Gradskog saveza za sport i rekreaciju „Sport za sve“ sudjelovalo u proslavi Dana grada. Uspjeh je istodobno imala i sportska ekipa HKPD-a „Jelačić“ čiji su članovi osvojili 2. mjesto na natjecanju u sportskoj disciplini viseća kuglana.

[image size=”large” link=”http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/12/IMG_8936.jpg” fancybox=”yes”]http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2016/12/IMG_8936.jpg[/image]

Domaćini HKPD-u „Jelačić“ bili su članovi ogranka Zajednice protjeranih Hrvata Srijema, Bačke i Banata.