Recitatori HKPD-a “Jelačić” – Andrea Ber (II. razred), Jovana Blanuša (II. razred) i Ivan Štimac (VI. razred) koje je pripremila voditeljica dramsko-literarne sekcije Jelačićeve “Petrovaradionice” – Branka Dačević, sudjelovali su 9. studenoga na XVII. Pokrajinskoj smotri recitatora na hrvatskom jeziku koja je održana u Gradskoj knjižnici u Subotici, u organizaciji Hrvatske čitaonice iz ovoga grada. Podijeljeni u tri dobne skupine  natjecali su se učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Vojvodine: Monoštora, Sonte, Berega, Vajske, Plavne, Petrovaradina, Surčina, Tavankuta, Đurđina, Male Bosne i Subotice. Andrea i Jovana su se natjecale u mlađoj kategoriji, a Ivan u srednjoj. Sve recitatore je pomno slušalo tročlano povjerenstvo u sastavu: pjesnikinja Željka Zelić Nedeljković, te glumci Narodnog kazališta iz Subotice Suzana Vuković i Ljubiša Ristović.

[image size=”large” link=”http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2018/11/Recitatori.jpg” fancybox=”yes”]http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2018/11/Recitatori.jpg[/image]

Andrea Ber, recitirajući pjesmu hrvatske pjesnikinje Jadrane Čunčić “Luda gljiva”, nagrađena je pohvalnicom i nagradnim putovanjem u Osijek, dok su za svoj nastup svi recitatori darivani knjigama koje je osigurala Hrvatska čitaonica. Svim našim recitatorima čestitamo, napose Andrei i želimo joj lijepo i ugodno druženje sa svima ostalim nagrađenim sudionicima ovoga natjecanja u Osijeku.

 

Tekst: Marko Tucakov

Fotografije: Facebook “Hrvatska čitaonica”