Teško je reći posljednje zbogom duši našeg društva, duši našeg Petrovaradina… Štogod ovdje riječju izrazili, nije i neće biti dovoljno da opiše tugu i bol koju osjećamo, ali i da opiše ponos i zahvalnost za sve što je Petar učinio za „Jelačić“, za svoj Petrovaradin i Hrvate u Vojvodini, i kao predsjednik Društva, i kao čovjek. Prazninu koja je iza Petrovog odlaska ostala, pokrivat ćemo uspomenama na sva velika i dobra djela koja je za života činio, uvjereni da će ga Gospodin za sve nagraditi pokojem i vječnom radošću u Nebeskom Kraljevstvu. Duboko suosjećamo s obitelji Pifat, rodbinom, prijateljima… Neka im Gospodin da snage i utjehu u bolnim trenutcima.

IN MEMORIAM – Petar Pifat (Novi Sad, 1982. – Osijek, 2022.)

Petar Pifat je od 2012. do 2020. bio predsjednik Hrvatskoga kulturno-prosvjetnog društva „Jelačić“ iz Petrovaradina. Više od jednog desetljeća bio je inicijator, idejni začetnik, organizator, voditelj i sudionik brojnih projekata, napose priredbi, kulturnih manifestacija i znanstvenih skupova, u okvirima hrvatske i katoličke zajednice u Vojvodini. Bio je ključna osoba u procesu dobivanja u posjed hrvatske zajednice rodne kuće bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu. Kao izvrstan poznavatelj prošlosti Petrovaradina, do kraja života činio je sve da od zaborava otrgne znamenite osobe i važne događaje iz Petrovaradina i Novog Sada, a zahvaljujući njemu vječno će ostati zabilježena uspomena na Petrovaradin kakav je nekad bio, kao i značaj hrvatske zajednice čiji je identitet duboko ukorijenjen u njegovoj slavnoj prošlosti.
Vječna mu hvala i slava!

Sahrana će se održati 14.4.2022. u 15.oo sati na novomajurskom groblju u Petrovaradinu (kod okretnice petrovaradiske gradske linije 3), odnosno kod crkve sv.Roka.
Misa zadušnica će biti u petak 22.4.2022. u 18.30 u crkvi sv. Roka u Petrovaradinu.

Foto: preuzeto sa facebook stranice DSHV – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini