Sa mnogo strpljenja, truda i napora, naši su članovi pjevačkoga zbora završili audio-snimanje 15 skladbi koje će uskoro biti predstavljene na nosaču zvuka (CD-u). Tim pothvatom neće se samo prezentirati desetogodišnji rad pjevačkoga zbora, nego i doprinijet očuvanju pojedinih glazbenih, duhovnih i svjetovnih djela hrvatskih skladatelja iz Srijema: Ilije Okrugića, Franje Štefanovića, Stanislava Prepreka i dr. autora čije se skladbe duži niz godina nalaze na repertoaru našeg tridesetočlanog mješovitog pjevačkog zbora. Kod odabira skladbi za snimanje vodilo se računa ne samo o žanrovskoj raznolikosti (duhovnom i svjetovnom, ozbiljnom i pučkom), nego i vlastitom glazbenom naslijeđu i interpretatorskoj sposobnosti kojima je dat prioritet. Tonsko snimanje vršeno je u tri navrata od po nekoliko sati u prostoru Kapele Gospe od mira u Sr. Karlovcima, pod budnim uhom dirigentice zbora Vesne Kesić Krsmanović i snimatelja Vladimira Žeželja.

Izdavanje CD-a prvijenca sa 14 višeglasnih i jednom solističkom skladbom poklopit će se sa ovogodišnjim obilježavanjem 10. obljetnice aktivnoga rada pjevačkog zbora.

Posebnu zahvalnost na pokazanoj susretljivosti i razumijevanju u svezi snimanja dugujemo župniku župe Presveto Trojstvo i upravitelju Kapele Gospe od Mira u Sr. Karlovcima, preč. Marku Lončaru sa suradnicima.

[image size=”large” link=”http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2014/10/IMG_6194.jpg” fancybox=”yes”]http://www.jelacic.rs/wp-content/uploads/2014/10/IMG_6194.jpg[/image]